Dans

Størsteparten av danseundervisningen foregår i spesialinnredede dansestudio i Vågavegen 27, der pedagogene underviser i flere danseformer. Ålesund ballettskole, som har vært en viktig del av Ålesunds kulturliv siden den ble stiftet i 1981, ble inlemmet i Ålesund kulturskole i 2009.

Kulturskolen har også danseundervisning på Ørskog skule.

mice

Knøtteballett
Fra 5 år

ballett

Klassisk ballett
Fra 4 år

ballett voksne

Klassisk ballett for voksne
Fra 18 år

Klassisk Ballett er dansesjangeren du ser i balletter som 'Svanesjøen' og 'Nøtteknekkeren', og er grunnleggende for all annen trening innen scenedans.

I ballettimene jobber vi med med kroppsposisjoner, fotarbeid, koordinasjon, fleksibilitet og styrke. I tillegg jobber man fram grasiøse bevegelser og en lyrisk fremtoning. Klassene egner seg for både gutter og jenter.

Vi følger RAD(Royal Academy of Dance)-systemet, som brukes verden over for å sikre kvalitet i ballettundervisning. Pedagogene har kunnskap i både dansefag, barns utvikling og barnepsykologi. Elevene følger en grad system, der man kommer opp i neste grad når man har behersket de trinnene som trengs. Vi tilbyr også RAD-eksamen som en mulighet og et mål og jobbe mot for de som vil. Ingen er påbudt å være med, men mange synes det er kjekt å vise frem hva de har lært. De som er aktuelle får nærmere info etter hvert.

Elevene er med på minst 2 forestillinger i løpet av skoleåret: den store høstforestillingen på Parken kulturhus og en mindre presentasjon av klassearbeid i mai måned.

Litt mer info om mulighetene innen klassisk:

Barnedans

Et introduksjonstilbud for de aller minste barna. Ungene må ha med seg en voksen følge som skal bli med i timen. Timen inneholder mye rytme, lek og fantasi, og de voksne bruker å ha det nesten like gøy som barna! Det er fint å kunne delta på en aktivitet i lag med barnet, og barna er sikre og glad med en kjent voksen tilstede hele veien. Vi deltar ikke på høstforestillingen, og bestemmer i lag om vi ønsker å opptre på sommerforestillingen. Elever kan begynne med barnedans i året de fyller 4 år.

Knøtteballett

Timen har også utgangspunkt i klassisk ballett, men her er det lek, fantasi og rytme som står i fokus. Elever kan begynne med knøttedans i året de fyller 5 år.

Klassisk-Begynner til grad 8

Fra knøtteballett går elevene videre i Begynnerballett, som er den siste introdusjonstrinn. Den første graden heter 'Pre Primary', og her begynner vi å få litt mer struktur i timen. Så jobber vi oppover til Primary, også har vi grad 1 - grad 8. Fra de enkle, naturlige bevegelser vi begynner med i Pre Primary til avsluttende grad 8-eksamen med storslåtte solodanser blir en lang og spennende reise, og elevene får utvikle seg i et trygt og godt miljø, med mange muligheter for å stå på scenen og opptre.

Fordypning

De som har evner og ønsker å satse på dans mer alvorlig kan søke seg inn på skolens egen fordypningslinje. Der jobber vi mot eksamen på pro nivå, og de som vil kan få veiledning mot auditions og videre karrierevalg. Vi har et svært godt nivå på klassiskelevene våre, og vi er utrolig stolt av at flere av elevene våre har blitt invitert til kurs og utdanningsprogram på ballettskolen ved den Norske Opera og Ballett i Oslo og English National Ballett i London.

stepp

Stepp
Fra 6 år

riverdance

Riverdance
Fra 13 år

stepp for voksne

Stepp for voksne
Fra 18 år

Vi danser i steppesko, som har jern på tå og hæl. Vi skaper, eller rettere sagt spiller, rytmer med føttene, samtidig som vi behersker koreografien. Stepp krever, og trener, koordinasjon og spesielt rytmesans. Stepp er en veldig god støtte for alle andre danseformer, samt musikkundervisning, da elevene jobber med forståelse for rytme og takt.

Stepp er gøy!

Stepp er utrolig gøy, her er det lov å være bråkete, og etter hvert flyr vi over dansegulvet med komplekse og raske rytmer - både danserne og publikum storkoser seg! Det er få skoler i Norge som underviser stepp, og vi er spesielt stolt av at vi har et veldig høyt nivå på steppundervisning. I 2009 var to elever med på VM i dans og kom hjem med sølvmedalje til Norge!

Eksamen for de som vill

Vi følger bland annet ISTD (Imperial Society of Teachers of Dancing) systemet, som brukes verden over for å sikre kvalitet i dansundervisning. Pedagogene har kunnskap i både dansefag, barns utvikling og barnepsykologi.

Elevene følger et gradsystem, der man kommer opp i neste grad når man har behersket de trinnene som trengs. Ingen er påbudt å være med, men mange synes det er kjekt å vise frem hva de har lært. De dette gjelder får nærmere info etter hvert.

Forestillinger

Elevene er med på minst 2 forestillinger i løpet av skoleåret: den store høstforestillingen på Parken Kulturhus og en mindre presentasjon av klassearbeid i mai måned.

jazz

Jazz
Fra 7 år

Jazzdans er en danseform med utspring i den afrikanske dansen. Den utviklet seg i USA, men danseformen er også influert av inntrykk fra andre kulturer og musikkstiler.

Allsidig teknikk

Jazzdansteknikken bygger på rytmefølelse, koordinasjon og stilforståelse. Gjennom timene bygger man opp en allsidig teknikk hvor også bevegelighet, styrke og kondisjon vektlegges. Danseglede og energiutfoldelse står i sentrum. Timene inneholder en blanding av oppvarming, øvelser som bygger styrke og teknikk, etterfulgte av litt lengre rutiner og koreografier. Musikken kan være alt mulig, men vi bruker blant annet mye fra dagens hitlister.

Forestillinger

Elevene er med på minst 2 forestillinger i løpet av skoleåret: den store høstforestillingen på Parken Kulturhus og en mindre presentasjon av klassearbeid på Arbeideren i mai måned.

hiphop

Hiphop
Fra 8 år

Hip Hop/Street Dans er danseformen dere ser på musikkvideo og på konsert. Den er alltid kul og vi bruker mye flott musikk fra dagens hitlister. Elevene trener både fotarbeid, koordinasjon, fleksibilitet, styrke og tricks. Det er stor fokus på koreografi og elevene koser seg stort med kule bevegelser og rå attitude.

Klasser og forestillinger

Man kan begynne med Hip Hop fra året man fyller 8 år. Klassene er gøye og vi finner ofte på prosjekter ''''ut i gaten'''' der vi kan vise fram hva vi jobber med. I tillegg er elevene med på minst 2 forestillinger i løpet av skoleåret: den store høstforestillingen på Parken Kulturhus og en mindre presentasjon av klassearbeid på Arbeideren i mai måned.